Over Rubicon

Over ons
AHC Rubicon is een jonge hockeyclub uit Amsterdam-Zuidoost. Na al enkele jaren actief geweest te zijn als sportbuurtclub op een Cruyff Court in de E-Buurt, hebben we eind 2016 de knoop doorgehakt om een volwaardige hockeyclub op te richten. Dit doen we juist in een stadsdeel waar een hockeyclub afwezig is en waar er tegelijkertijd veel hockeytalent aanwezig is. Met onze hockeyclub veranderen we het beeld van hockey en verrijken we het imago van de hockey sport!

Dat doen we heel graag met AHC Rubicon. Zoals Julius Caesar met zijn Romeinse legioenen in het jaar 49 voor Christus de Rubicon overstak, laten we het hockey de onzichtbare grenzen overbruggen en in Zuidoost zijn plek vinden. Iedereen is welkom bij onze vereniging, die zowel dóór als vóór Amsterdam-Zuidoost is. Met hart voor de buurt, de jeugd en de leden, geven we vol enthousiasme training en begeleiding aan onze talenten.  Word snel lid!

Waarom AHC Rubicon?
Simpelweg, omdat er behoefte is aan een hockeyvereniging! Zo kunnen kinderen kennis maken met de sport. Daarnaast kunnen kinderen die graag competitie willen spelen, in de buurt hun talenten verder ontwikkelen. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat talentvolle kinderen stoppen met de sportbuurtclub, omdat doorgroeimogelijkheden alleen mogelijk waren bij hockeyclubs in andere stadsdelen. Dat vormde een te hoge drempel om overheen te stappen. Onze hockeyvereniging staat voor vriendschap, spelplezier, inclusiviteit en participatie. We zijn uniek in Zuidoost, omdat er geen andere hockeyvereniging in dit stadsdeel is. AHC Rubicon is zo de enige vereniging die hockey naar Zuidoost brengt. We maken hockey bereikbaar voor iedereen. Het biedt voor de kinderen een kans om ook weer nieuwe vriendschappen in de buurt te sluiten.

We stimuleren leden en de ouders/verzorgers van leden om betrokken te raken bij onze vereniging. Dat kan als lid, maar dat kan ook als vrijwilliger. Trainingen geven, wedstrijden fluiten, teams vervoeren, sluit je aan bij een commissie, kom in het bestuur of kom gewoon de kinderen supporten.  Kom meehelpen onze jonge hockey vereniging vorm te geven! Het bestuur, de leden en ook de ouders van leden maken de clubcultuur.

Kortom, bij AHC Rubicon ervaar je hockey zoals je dat nergens anders zal doen. Het is divers, dichtbij en betaalbaar. Schrijf je snel in!